zondag 5 mei 2013

Logeren

Net als dat één van je kinderen voor het eerst gaat logeren bij een vriendje of vriendinnetje, komt er een moment dat je ook een logee krijgt. In dit geval een meisje van dezelfde leeftijd als onze oudste, zes jaar.

Twee giebelkonten bij elkaar en zin dat ze erin hebben! Vriendinnetje vond dat de week veel te lang duurde. Het moge duidelijk zijn, haar ouders deelden deze mening daardoor ook.
Voor manlief en mij heel herkenbaar! Ook hier werd er afgeteld naar het grote logeerfestijn en plannen gesmeed voor leuke dingen, Wij, als ouders, zorgen ervoor dat de mogelijkheden eindeloos lijken. Want zeker zo’n eerste logeerpartij moet in alles gedenkwaardig zijn.

Hoe ga je dat doen? Nou, eigenlijk is dat supermakkelijk. Letterlijk!
Door juist dingen lekker te laten gaan en de regels los(ser) te laten bezorg je twee meiden van zes een wereldtijd.

Eerst samen naar buiten, in de speeltuin. De belofte dat de dames cakepops mogen maken wekt genoeg verwachting. Als het buitenspelen dan ook gedaan is, staat de cake voor cakepops al klaar. Aan tafel en verkruimelen dus! En niet vergeten… Tussentijds mag, nee moet, er gesnoept worden. Een logeerpartij met bakkunsten, daar mag dus heel openbaar gesnoept worden. Vandaag doen we niks stiekem.

De kruimels worden vermengd met boter crème en hierna kan het echte geknoei beginnen. Pop’s moeten er gemaakt worden! Ja, ja… Alles zit onder de kruimels en boter crème. Vooral de snoetjes van dochter en vriendinnetje. Eenmaal klaar, gaan de gemaakte cakeballetjes de koelkast in. Morgenochtend staat een nieuwe afspraak in de agenda voor het versieren.

Moeders ruimt op en gaat gelijk door met het volgende item. Poffertjes bakken! Want, vooral vandaag, geen gemiep en gepiep over alles wat ze niet lusten. We willen horen dat het eten heerlijk is! Je kan zeggen wat je wil, maar niet dat de giebeltjes niet dankbaar zijn. Als zelfs “gespeel” met eten door de vingers gezien wordt en er als afsluiting een ijsje volgt, nou dan scoor je punten op de schaal van coolste ouder ooit!

Dan worden de meiden naar boven gebonjourd voor een film. Niet veel later verzorgen hubbie en ik de popcorn en het drinken. Vriendinnetje en dochterlief liggen getweeën voor de televisie op het logeermatras. Helemaal gelukkig in hun eigen wereld. Je zou er haast jaloers op worden.

Rond half tien maar eens spieken en dan treffen we vriendinnetje slapend aan. Als ze wakker wordt toch maar even snel de tandenpoetsen en dan… is het echt bedtijd. Het huis is nog nooit zo stil geweest. Zelfs onze jongste besluit om volledig door te slapen.

Na een verdiende nachtrust is het rond acht uur tijd voor wat gelach, geklets en gein. Daar zijn de dames weer. In pyjama eerst de cakepops versieren, snoepen van de pop’s en  het decoratiemateriaal, wat gekeutel, uitgebreid douchen en uiteindelijk lunchen. Vriendinnetje wordt thuisgebracht door dochter, tenslotte woont ze maar één deurtje verder. Dochterlief besluit gelijk daar nog even te blijven. Kennelijk zijn ze elkaar nog niet zat. Eenmaal thuis ziet ze er moe, maar supergelukkig uit.

Als ouder kan je dan maar één conclusie trekken. We hebben het goed gedaan. Gedenkwaardiger had het niet kunnen worden voor onze oudste!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten