woensdag 22 april 2015

Tijd voor feest!

In 2010 kregen we een berichtje in de brievenbus. Over een buurtbarbecue. En wat toen fris opgezet is door onze naaste en overbuurtjes is nu een traditie geworden. 

Met “buurt” wordt de straat bedoeld. Drie huizenblokken. Een gemĂȘleerd gezelschap. De eerste bewoners die inmiddels al kleinkinderen hebben. De tweeverdieners zonder kinderen en de buren met oudere kinderen. Al laatst dan nog de buren zoals wijzelf, met jonge kinderen.
Ondanks of misschien juist door die diversiteit hebben we een geweldig gezellige eerste buurtbarbecue gehad. Leuke mensen en gesprekken, heerlijk gegeten en gedronken, springkussen en bellenblaas voor de kinderen. Het was echt super.

De trend was dus gauw gezet. Het stokje werd aan het einde van de avond al half doorgegeven aan de volgende buren, onze barbecuefanaten. Een mega barbecue en heerlijke gerechten vielen ons ten deel. Onze buur-DJ heeft het extra feestelijk gemaakt met muziek. Het springkussen was er weer bij en de kinderen gingen los. Net als de volwassenen.

Het derde jaar kregen wij een prachtige bos bloemen. Na de periode met ons mini-aapje die de dag erna thuis zou komen was dat fijn. Te weten dat de mensen met je meegeleefd hebben. Dit is ook het enige jaar dat we echt voortijdig het feest verlaten hebben.

In het jaar daarop was er ook een schmink artiest aanwezig die de prachtigste tekeningen op de gezichten van onze kinderen maakte. Wederom de barbecue en mensen eens op een andere manier ontmoeten.

Het vijfde versie van de buurtbarbecue was bijna in het water gevallen. Uiteindelijk is de viering een week uitgesteld en dat was voor ons goed. Net terug van vakantie konden we nu toch mee feesten. Dit keer een barbecue gecombineerd met een paar gerechten. Luchtkussen en voetbaldoel. Karaoke voor volwassenen en de kinderen die echt nog niet wilden slapen.

En toen de vraag wie het dan in 2015 zou gaan doen. Nou wij dus. Gelukkig niet alleen, maar samen met nog een stel. Afgelopen zondag hebben we bij elkaar gezeten en wat dingen doorgesproken. We zijn het erover eens. Het allerbelangrijkst is dat het als vanouds gezellig wordt. En al het andere? 

Het zou leuk zijn als het weer mee werkt. Dat de kinderen zich prima kunnen vermaken. Dat niemand rauw vlees van de barbecue af kan plukken en we zo voedselvergiftiging voorkomen. Dat er een feestelijk muziekje klinkt. En dat… dat gaat vast lukken. De eerste meeting was succesvol, op naar een mooie samenwerking en een nog mooier feest!



Of misschien toch wel...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten