woensdag 15 januari 2014

Vakantieplannen?!

Vrijwel iedereen heeft er zin in. Kan er naar uitkijken. Heeft al vastomlijnd waar de reis dit jaar naar toe zal gaan of waar juist niet.

Zijn wij dan zo apart?
Zin in? Altijd! Er naar uitkijken? Absoluut! En waar naar toe? Not a clue.
Tenminste… Niet definitief… Een lijstje van eisen biedt houvast qua accommodatie maar dan houdt het alweer op.

Ons eisenpakket:

1)  Niet te ver rijden. Voor de duidelijkheid… Jullie denken toch niet serieus dat ik 24 uur, of langer, in een paar kubieke meter (auto) ga verblijven met drie kinderen in de leeftijdscategorie twee tot zeven jaar? Heen is nog één ding met een vakantie in het vooruitzicht. Maar die terugreis. Boek gelijk maar een weekje wellness om bij te komen. Maar dat kan weer niet want al het geld is opgeslokt door deze vakantie.

2)  Een zwembad met peuterbadje. Let wel: een binnenzwembad! Aangezien we waarschijnlijk niet in Spanje uitkomen (zie punt 1) is een binnenbad toch wel een vereiste. Als het kan nog enigszins verwarmd. Niet dat je je bij de eerste aanraking met het zwemwater afvraagt wat er ook al weer zo leuk was aan zwemmen.

3)  Geen trappen zonder valbeveiliging. Aapje zal twee zijn tegen te tijd dat we zomervakantie hebben. Geen optie om die maar aan te laten hobbelen zonder traphekjes. Dus die moeten aanwezig zijn

4)  Wasserette op het park / camping of waar we dan ook uit zullen komen.  Of nog beter, een onderkomen voorzien van wasmachine en, oh luxe, een droger! Voor iedereen die géén kinderen heeft: Ze produceren een megahoeveelheid was! En dat binnen een paar uur... Een goede wasvoorziening is essentieel en bijkomend voordeel: Het zorgt voor minder bagage.

5)  Twee tot drie weken weg tegen een enigszins fatsoenlijke prijs. Ik weet heus wel dat ik geen wonderen mag verwachten in het hoogseizoen, maar sommige organisaties zouden de ogen uit de kop moeten schamen.

6)  Punt 6 is eigenlijk punt 5.1: Een fatsoenlijk tariefoverzicht. Vroeger had je nog wel eens week nummer drie tegen 70% korting. Nu zal je toch echt moeten bellen om die informatie te verkrijgen… Hallo, het zijn geen staatsgeheimen hoor. Aan de andere kant staatsgeheimen liggen vaak nog eerder op straat dan de tarieven van de grotere vakantieparken. Over onduidelijk gesproken met alle kleine lettertjes over borg, eindschoonmaak, toeristenbelasting, bedlinnen en ga zo maar door.

7)  Er moet voldoende voor de kids te doen zijn. Zowel binnen als buiten gezien het zon-onzekere weer. Zie punt 1, we zitten niet in Spanje… Dat genoeg te doen moet of in de omgeving zijn, maar het liefst met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op de vakantiebestemming zelf. Want, hoe cliché ook, de vakantie is pas echt geslaagd voor papa en mama als de kinderen het naar de zin hebben.

Oké voor iedereen die mee zou willen denken… Heel graag!

We willen twee tot drie weken weg. We hebben ons hart verpand aan Drenthe, maar zijn zeker niet te beroerd om ook eens een andere provincie te bezoeken. Het liefst drie slaapkamers zodat wij als ouders niet een klein tweejarig snurkaapje op de kamer hebben. Zwembad beschikbaar, eventueel bij slecht weer redelijk wat te doen op de locatie of in de omgeving en leuke mensen in de omgeving om eens te gaan buurten.

Ik houd me zeer aanbevolen voor alle tips en suggesties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten