donderdag 19 maart 2015

Zwemles 2.0

Zoonlief heeft zijn gelijke gevonden. De echte zwemjuf was vandaag terug. Hiervoor was ze ziek en werd de waarneming door een andere zwemjuf gedaan. Maar nu, vandaag, zijn zijn zwemlessen dus blijkbaar echt van start gegaan.

Dochterlief had enigszins moeite met het hele zwemgebeuren. Dat het moest en dat wij geen duimbreed weken voor alle argumenten, brul-, gil- en krijssessies viel haar flink tegen. De dag dat zij dé zwemlerares der zwemleraressen kreeg waren wij als ouders echt supergelukkig.

In de avond werden we gebeld. Hoe onze Grande Dame de zwemles ervaren had? Want deze juffrouw had haar zonder pardon het water in gebonjourd (Hoera!). We hebben de juf verzekerd dat alles wat zij nodig achtte goed was. De wetenschap dat er eindelijk iemand was die onze Dramaqueen fatsoenlijk zou leren zwemmen zonder het gepiep om aandacht. We waren in staat om haar voeten te kussen.

Nu zullen sommigen de manier te hard vinden. Maar geloof me, ik heb nog nooit zo’n overtuigende drama actrice gezien als onze oudste dochter. En dit, dit was precies wat ze nodig had op dat moment. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat ze zonder gedoe het water in ging. Dat ze steeds sterker werd en dat ze haar A en B zonder enig probleem haalde, hoewel ze de gemiddeld benodigde zwemlestijd wel ruim overschreed.

En nu onze Boef. Na het hele afzwemmen heeft de opper-badmeester nog maar even gebeld. Hoe het jochie eronder was. Nou, die had nergens last van. Zijn publiek heeft er echter nog wel een slapeloze nacht aan overgehouden.
Maar zijn “afzwemcase” werd besproken met de invaljuf en is nu bekend bij de Superzwemjuf. En vandaag was het zover. Ze hebben elkaar leren kennen.

Aangezien de kleine grote man stil was in de auto maar eens gevraagd hoe het vandaag gegaan was. Nou, wel goed. Maar hij moet een beetje wennen aan zijn nieuwe zwemjuf. Ze was een beetje boos op ‘m geworden. Niet omdat hij niet luisterde… Nee, omdat ze iets drie keer tegen hem moest zeggen. Hier hebben papa en mama best stiekem om gelachen. Na drie kwartier heeft ze ons kleine ventje al heel goed door.

Laten we hopen dat hij het gaat leren. Dat hij op gaat letten in de lessen en uiteindelijk ook snapt wanneer hij wat moet doen bij het afzwemmen bij zijn B-diploma. Het zou een groot aantal mensen in zijn omgeving een groot plezier doen en van de alcohol afhouden. Want dat we na het meekrijgen van dat A-diploma een borrel nodig hadden, dat moge duidelijk zijn.


Deze zwemjuf zal waarschijnlijk als ze met pensioen gaat zich onze kinderen nog weten te herinneren. Laten we hopen dat ze het dan als kroon op haar werk ziet. Zeker aangezien nummer drie van ons trio over een jaar of twee ook zal aantreden voor de eerste zwemles.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten